Pages

Tuesday, November 4, 2008

..FaMiLy aKu..

..my lovely parents..

..along..

..uda aka Farhan..

..me n my lil brother..Faiq..huhu, die mmg sker hugging2 ngan aku..

..my lil sis, Lia Aqila..


..baru2 ni, adik aku yang kecik sekali buka blog aku ni..ada la die baca sikit2 apa yang aku post..die marah coz aku xde letak pic2 die n xde cerita pasal die..die satu2nya adik perempuan yang aku ade..kecik lg..baru standard 3..nie, aku nak citer la serba sikit pasal family aku..

..kalau korang ade bace kt profile aku, mesti korang dah tau yang ayah aku seorang kepten kapal aka pilot harbour..ayah aku nie xreti duduk diam..asyik nak buat kerja je..balik dari tempat kerja trus sambung potong rumput ke, meracun ke, pape je la yang boleh dibuat kat kawasan rumah aku 2..kat rumah, ayah ade garaj die sendiri..tempat die memomen kereta..huhu..


..umi lak suri rumah je..umi nie awet muda tau..still mengancam lg walaupun anak2 dah boleh kawin..huhu..setiap anak mesti paling suka masakan mak..aku pon cm2 jgk..apa je yang umi masak mesti sedap sehingga menjilat jari..itu la yang dikatakan air tangan ibu..umi pon pandai buat kek..serba serbi la umi pandai..tanam pokok, buat kolam ikan, byk lagi la..duk dalam pejabat je yang dia xpandai..

..nie br pasal parent aku..aku nk citer pasal along aku lak, Nabil Fikri..along aku dah keje..ayah sewakan kedai untuk die..die buat bisnes photocopy..'navina ascott'..br setahun je kedai 2..blom betul2 stabil lagi la..3,4 tahun lagi insyaALLAH stabil..doa2kan ye..

..aku ada 2 adik lelaki n sorang adik perempuan..M. Farhan aka uda skrg tengah study..die bakal jadi cam ayah aku..die study kt ALAM amik deck..dulu pon ayah study kat ALAM, first batch..skrg, uda pulak ikut jejak langkah ayah..sorang lagi adik lelaki aku nama die M. Faiq..baru form 2..die blaja kt maahad tahfiz..maybe jadi ustaz kot besar nnt..adk aku yang bongsu pulak Lia Aqila..gurl..aku sayang sgt kt die..almaklum la die satu2 nye adik perempuan aku..bongsu lagi..

..begitu la cerita serba sikit pasal family aku..aku sayang sgt dieorg..pendorong yang akan sentiasa mendukung aku..

4 comments:

  1. ..44 dis year..like mom like daughter..huhu..

    ReplyDelete
  2. wei!! try to update your blog.. this story already corrosive long time ago... hahaha.. now your brother no more Cadet.. Officer OK!!! sorry pua chu kang nye bahasa

    ReplyDelete
  3. ..sayang ku..ini entri zaman bile yg adk bace..bace la da whole blog sampai tahun 2011..one more thing, please scan ur certificate, angah nk bt entri pasal 2..

    ReplyDelete

Cute Onion Club - Onion Head